Θύματα διαδικτυακής απάτης μέσω… Γαλλίας έπεσαν τουλάχιστον δυο Έλληνες αγρότες από περιοχές των Σερρών, που ανταποκρίθηκαν σε ηλεκτρονικές αγγελίες για τη πώληση γεωργικών μηχανημάτων από εταιρεία γαλλικών συμφερόντων,…

η οποία αποδείχθηκε… «μαϊμού»!
Τα θύματα είχαν δει τις αγγελίες το τελευταίο τρίμηνο του 2013 και είχαν έρθει σε επαφή με τους φερόμενους ως εκπροσώπους της εταιρείας, με τους οποίους συμφώνησαν να καταθέσουν σε τραπεζικούς λογαριασμούς τα ποσά για την αγορά των μηχανημάτων. Κατέθεσαν ο ένας 14.000 και ο άλλος 11.000 ευρώ, αλλά τα μηχανήματα δεν έφτασαν ποτέ στην Ελλάδα, ενώ και οι συνομιλητές τους διέκοψαν κάθε επικοινωνία μαζί τους!
Οι δύο αγρότες κατήγγειλαν τις απάτες στην Ασφάλεια Σερρών, οι άνδρες της οποίας κατάφεραν μετά από πολύμηνες έρευνες να εξακριβώσουν τα στοιχεία των απατεώνων. Πρόκειται για τρεις Γάλλους ηλικίας 25, 26 και 39 χρόνων, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη που διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών, ενώ ενημερώθηκαν μέσω Ιντερπόλ και υπουργείου Εξωτερικών και οι γαλλικές αρχές για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

http://www.trelokouneli.gr/galliki-etaireia-ma-mou-exapatouse-ellhnes-agrotes-stis-serres/