Τρίτη, 25 Αυγούστου 2015

Sweetgrass το φυτό που διώχνει τα κουνούπια

Αμερικανοί επιστήμονες κατάφεραν να εντοπίσουν εκείνες τις χημικές ουσίες που είναι...
υπεύθυνες για την ιδιότητα του φυτού που βλέπετε στην φωτογραφία να απωθεί πολύ αποτελεσματικά τα κουνούπια.

Πρόκειται για το πολύ κοινό Sweetgrass,, ένα φυτό που παραδοσιακά χρησιμοποιείται από κάποιους ιθαγενείς Αμερικανούς για να κρατάει μακρυά κάθε είδους έντομο.

Σε εργαστηριακές δοκιμές, δύο χημικές ενώσεις στο Sweetgrass οδήγησαν τα κουνούπια μακριά από ένα... δελεαστικότατο για εκείνα δείγμα αίματος, ακριβώς όπως θα έκανε και ένα χημικό αντικουνουπικό από εκείνα που είναι διαθέσιμα στην αγορά. Η διαφορά βέβαια, έγκειται στο ότι το φυτό είναι κάτι απόλυτα φυσικό, ενώ τα χημικά εντομοαπωθητικά μπορεί να είναι επιβλαβή σε πολλές περιπτώσεις για την υγεία σας.

Το βασικό συστατικό που έχει αυτό το φυτό είναι η κουμαρίνη (coumarin), σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας, δρ Charles Cantrell. Το δεύτερο βασικό συστατικό που εντόπισαν οι ερευνητές ήταν η φυτόλη (phytol), ένα κοινό συστατικό σε αιθέρια έλαια από φυτά.

Η ομάδα του δρ Cantrell απομόνωσε αυτά τα χημικά με την διέλευση ατμού μέσα από τα φύλλα του, κάτι που οδήγησε στο διαχωρισμό των ελαιωδών και πτητικών του ενώσεων. Στη συνέχεια επεξεργάστηκαν αυτές τις ενώσεις, τις “καθάρισα” και τις διαχώρισαν σε 12 επιμέρους κατηγορίες. Αυτά τα 12 δείγματα δοκιμάστηκαν στα κουνούπια για να προσδιοριστούν εκείνες που τα απωθούσαν περισσότερο. Η κουμαρίνη και η φυτόλη ξεχώρισαν σε αυτό τον τομέα.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2015/08/blog-post_1851.html

Κυριακή, 16 Αυγούστου 2015

Τα κρυμμένα μυστικά των σπόρων του καρπουζιού - Εσείς ξέρετε τα τεράστια οφέλη τους;

Το καρπούζι είναι ένα εξαιρετικά δημοφιλές φρούτο...
Ενώ όλοι απολαμβάνουν τη γεύση του, συνήθως απορρίπτουν τους μικροσκοπικούς του σπόρους χωρίς να συνειδητοποιούν ή μάλλον να γνωρίζουν τα οφέλη για την υγεία τους.

Αυτοί οι σπόροι είναι φορτωμένοι με θρεπτικά συστατικά συμπεριλαμβανομένων των λιπαρών οξέων και απαραίτητων πρωτεϊνών. Μάλιστα, είναι πλούσιοι σε βιταμίνη Β, όπως θειαμίνη, νιασίνη, φολικό οξύ και μέταλλα όπως μαγνήσιο, κάλιο, μαγγάνιο, σίδηρο, ψευδάργυρο, φώσφορο και χαλκό. Καταγράφονται ακολούθως τα οφέλη των σπόρων για την υγεία σας για να μην τους φτύσετε ξανά. Αυτό το καλοκαίρι θα τους φάτε!

1. Το σώμα σας χρειάζεται αμινοξέα

Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα βασικά αμινοξέα όπως η αργινίνη και η λυσίνη τα οποία το σώμα δεν μπορεί να παράγει από μόνο του και αυτά πρέπει να προέλθουν από διάφορες πηγές τροφίμων. Οι σπόροι του καρπουζιού περιέχουν μερικά από αυτά τα βασικά αμινοξέα όπως η τρυπτοφάνη και το γλουταμινικό οξύ.

Η λυσίνη βοηθά στην απορρόφηση του ασβεστίου για να διευκολύνει τον σχηματισμό του κολλαγόνου και των συνδετικών ιστών του σώματος, ενώ η αργινίνη βελτιώνει τον μεταβολισμό του σώματος, το καρδιαγγειακό σύστημα.

2. Οι σπόροι του καρπουζιού είναι καλές πηγές μαγνησίου

Το μαγνήσιο είναι ζωτικής σημασίας για την κανονική λειτουργία της καρδιάς, τη διατήρηση της φυσιολογικής πίεσης του αίματος, υποστηρίζοντας τη μεταβολική διαδικασία και την πρωτεϊνική σύνθεση. Είναι επίσης ευεργετικό στη θεραπεία των καρδιαγγειακών παθήσεων και της υπέρτασης ελέγχοντας την πίεση του αίματος και τον διαβήτη.

3. Οι σπόροι του καρπουζιού περιέχουν λυκοπένιο

Το λυκοπένιο είναι καλό για το πρόσωπό σας και επίσης βοηθά στη βελτίωση της ανδρικής γονιμότητας.

4. Οι σπόροι είναι εξαιρετικές πηγές των πολυβιταμινών Β και μπορεί να αντικαταστήσουν κάποια από τα συμπληρώματα

Η βιταμίνη Β που υπάρχει στους σπόρους περιλαμβάνει νιασίνη, φυλλικό οξύ, θειαμίνη, ριβοφλαβίνη, βιταμίνη Β6 και παντοθενικό οξύ. Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της υγείας του αίματος, του νευρικού συστήματος και την αποτελεσματική ανοσολογική απόκριση.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2015/08/blog-post_7721.html

Σάββατο, 8 Αυγούστου 2015

Κόστος Φοίτησης: 3000 € το Μεταπτυχιακό της ΣΤΕΓ - ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ και σε διαφημηση στην Google...

Κόστος Φοίτησης: 3000 €  το Μεταπτυχιακό της ΣΤΕΓ και σε διαφημηση στην Google οπως βλέπετε στην εικόνα...

και 100 ευρω το καθε μαθημα που κανεις επανέξεταση... συνολικα 12 μαθήματα...


Σκοπός του ΠΜΣ του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων του Τ.Ε.Ι. Κρήτης είναι να εφοδιάσει αποφοίτους, Ελληνικών αλλά και ξένων ΑΕΙ, του συνόλου τωνΤμημάτων των Σχολών Γεωπονίας (Φυτικής Παραγωγής, Αρχιτεκτονικής Τοπίου, Ζωικής Παραγωγής, Τροφίμων κλπ), Τμημάτων Βιολογίας, Χημείας, Περιβάλλοντος και άλλων συναφών ειδικοτήτων με γνώσεις που αφορούν το σύνολο των αντικειμένων της Γεωπονικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, μέσα από την οπτική της εφαρμογής και της επιχειρηματικής εκμετάλλευσης και αξιοποίησης. Δηλαδή η ανάπτυξη του γνωστικού επιπέδου των φοιτητών με πληροφορίες που θα έχουν ως βασικό στόχο:
  • να οδηγήσουν σε επιχειρηματικές και καινοτόμες δράσεις από μέρους τους, δηλαδή να δημιουργήσουν το υπόβαθρο που θα επιτρέψει να τις εντοπίσουν και να τις υλοποιήσουν, ή / και
  • τη βελτίωση της δυνατότητάς τους να αναπτύξουν περαιτέρω, με καθαρά επιχειρηματικά κριτήρια, υπάρχουσες αγροτικές παραγωγικές μονάδες, αξιοποιώντας καινοτόμες τεχνολογίες. 

Οι καταληκτικές ημερομηνίες κατάθεσης αιτήσεων για το κλασικό ΠΜΣ είναι η Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015, με έναρξη των μαθημάτων τη Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2015, ενώ για το από απόσταση ΠΜΣ είναι η Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015, με έναρξη της εκπαιδευτικής περιόδου τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015.

Αγαπητοί Συνάδελφοι
 
Είναι μεγάλη μας χαρά να σας ενημερώσουμε ότι το Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης, ξεκινά το Φθινόπωρο του 2015, Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) με τίτλο «Εφαρμοσμένη Επιστήμη και Τεχνολογία στη Γεωπονία».
 
Σκοπός του ΠΜΣ είναι να εφοδιάσει αποφοίτους, Ελληνικών αλλά και ξένων ΑΕΙ, του συνόλου των Τμημάτων των Σχολών Γεωπονίας (Φυτικής Παραγωγής, Αρχιτεκτονικής Τοπίου, Ζωικής Παραγωγής, Τροφίμων κλπ), Τμημάτων Βιολογίας, Χημείας, Περιβάλλοντος και άλλων συναφών ειδικοτήτων, με γνώσεις που αφορούν το σύνολο των αντικειμένων της Γεωπονικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, μέσα από την οπτική της εφαρμογής και της επιχειρηματικής εκμετάλλευσης και αξιοποίησης.
 
Καινοτόμο στοιχείο του ΠΜΣ Εφαρμοσμένη Επιστήμη και Τεχνολογία στη Γεωπονία είναι η υλοποίησή του, τόσο δια ζώσης (μια κλασική μορφή εκπαίδευσης), όσο και από απόσταση. Η πρώτη μορφή του ΠΜΣ, που θα δείτε να ονομάζεται σε όλα τα σχετικά κείμενα ως κλασικό ΠΜΣ, θα έχει ως έδρα το Ηράκλειο της Κρήτης και ελάχιστο χρόνο ολοκλήρωσης τους 18 μήνες.
 
Η από απόσταση εκδοχή του ΠΜΣ θα έχει ως έδρα των Συμβουλευτικών και Εργαστηριακών Συναντήσεων την Αθήνα και το Ηράκλειο (ο φοιτητής επιλέγει την έδρα που τον εξυπηρετεί), με ελάχιστο χρόνο ολοκλήρωσης τους 24 μήνες. Σημειώνεται ότι υπάρχει η δυνατότητα μερικής παρακολούθησης και στις δύο μορφές του ΠΜΣ.

 
Κόστος για ΚΠΜΣ: 3.000 € συνολικά
Κόστος για ΚΠΜΣ για όσους εργαστούν σε εργαστήρια: 2.400 € συνολικά
Κόστος για ΑΑΕΠΜΣ: 600 € / μάθημα και διπλωματική ή 5 x 600 = 3.000 € συνολικά

https://www.teicrete.gr/el/tei/14234